lørdag 19. oktober 2013

Hvor går din grense?


For et par år siden så sa legen till meg at hun mente at jeg kanskje skulle søke uføre, om en ikke 100% så iallafall 50-70%. Hun sa så lenge det ikke finnes noen behandling så er sansynligheten for at jeg ska bli frisk minimal siden jeg allerede hadde vært syk så lenge.
 Dette var utroligt vanskeligt å høre, å jeg brukte nesten et år på å bli vant til tanken på at dette kanskje var den beste løsningen.
Det har nå gått over to år siden legen tok opp dette, å nå i vår bestemte jeg meg for at jeg var klar for å begynne prossesen.
Etter å ha vært på to arbeids avklaringer de siste årene var resultatet at når jeg jobbet 4 timer i uka så var det de eneste jeg orket, resten av uka pendlet jeg mellom sengen og sofan.
 Daglige gjøremål som ordne mat,vaske å handle var nesten ikke eksisterende, å det funker jo svært dårligt når man bor alene..

fredag 18. oktober 2013

JulRomantiker

Ikke lenge igjen nå :)
Jeg bare elsker julen, det er den desidert beste høytiden som finns spørr du meg.
Av en eller annen grunn så har jeg aldrig opplevd julen som en tid med med masse stress å ting man må gjøre, men som en tid da du får lov til å kose deg litt ekstra med baking,julepynt,gave kjøp og julekort mens stemningsfull musikk står på i bakgrunden.
 Du kan jo ikke annet en å elske det :)

SEIER!!


Når jeg skulle ner å handle idag gikk jeg litt tidligere til bussen enn jeg pleier, å det gjorde jeg rett i.
Det var strålende sol med litt kjølig høstluft, det er sånne dagen man får nyte at man bor i nærheten av skog og mark. Det finns ikke noe bedre en å få gå en tur i skogen å bare høre på naturens lyder, selv om turene ikke er så veldigt lange så gir det en ro som jeg ikke tror man ikke finner mange andre steder i dagens samfunn.

Måtte hente dagens bilde
 fra min instagram da jeg
hadde vært så uheldig å
 sletta den fra mobilen.

onsdag 16. oktober 2013

Med minne som en guldfisk

Finns det noe mer iriterende en når man kommer hjem fra butikken å så har man glemt å kjøpe det man egentlig reiste ner for?! Svar NEI
Dette gjorde jeg idag. Igår kveld satte jeg meg ner for å skrive en handleliste for at jeg skulle huske allt for en gangs skylld, men dette funket ikke.. Så selv om det kanskje ikke var livsavgjørende ting jeg hadde glemt så var det veldigt frustrerende når jeg pakker ut av posen å inser at jeg bla hadde glemt margarin for dette har jeg jo glemt vær gang jeg har vært i butikken de siste to ukene.. Åsiden jeg bor litt landligt og ikke kjører bil så blir man jo litt ekstra frustrert for det å reise kollektivt tar endel ektra krefter som om ikke selve handlingen var nok.

Er det muligt?!?

Jeg har som en innebygd klokke i meg som gjør at som oftest har veldigt vanskeligt å sovne når jeg vet at jeg må opp før kl 10 dagen etter.
Så det finns ikke noe verre en at når man for en gangs skylld sover bra ut på morrakvisten så ringen klokka for akkurat den dagen har man avtaler og må opp, idag var det en sånn dag for meg men set var bare å bite sammen for idag har jeg vært på siste kurs dagen med mindfullness.
Jeg hadde aldrig startet på et sånt her kurs selv, men når Nav ordnet det å ville at jeg skulle prøve så tenkte jeg hvorfor ikke.. Det har vært helt ok, jeg har fått noen tips på hvordan jeg lettere ska klare å slappe av, å dette har jeg startet å bruke av og til på kvelden før jeg ska sove.
 Men jeg tror ikke på det som noen mirakelkur som plutselig ska gjøre meg frisk. Men på sikt håper jeg det kan være med å øke livskvaliteten, Kanskje jeg en vakker dag orker dusje,lage mat å hente posten på samme dag!?
Nå er jeg iallafall glad at det er ferdig så jeg kan ha 100% fokus på å slappe av å slippe stressen av at jeg må ut å må prestere, jeg behøver helt enkelt ikke planlegge absolutt allt men heller ta dagene som dem kommer!
Nå må jeg ta et par timer på øyet.
Ha en fortsatt fin dag!

Til neste gang :)

tirsdag 15. oktober 2013

Mest brukte.

Når jeg driver med neglene så er det enkelte ord/utrykk og utstyr som jeg ofte bruker.
Her legger jeg en kort forklaring og bilde på hva jeg mener, ettervært kan det også være at jeg oppdaterer dette innlegget om det er noe mer jeg vil tillegge.


  • Base coat - Dette er for å beskytte din egen negel, for mange neglelakker og lakk fjernere tørker ut neglene.
  • Top coat - Dette er bra å bruke for å få lengre hållbarhet enten du har leget et motiv el bare vanligt ensfarget. Det gir også en litt finere glans om man bruker Top coat.

  • Striper/liner - Disse bruker jeg om jeg ska lage noe med tynne linjer,jeg har også neglelakker med ekstra tynn pensel.

dotting tool - Disse blir brukt til mye rart men fremst til å lage sirkler å små prikker, dem er i forskjelige størrelser å er en god erstatter for tandpirkerne.



  • Stickers - Disse bruker jeg som maler når jeg ska lage fransk manikyr el om jeg bare vil få et nytt mønster på helt vanlige negler. 

  • Striping tape - Disse har jeg ikke fått prøved enda men dem ska visst brukes når men vil ha forskjellige stripe nyanser. Så fort dem kommer i posten ska jeg legge ut bilde så se om jeg får til en bedre forklaring.

  • Dry drops - Bruker jeg om jeg har dårlig tid el ikke orker å vente, det gjør at lakken tørker fortere

  • For tynnings dråper - Dette er et ny inkjøp som jeg heller ikke har prøved enda men man kan ha i en dråpe i neglelakken om den begynner å bli tørr og tykk.
     Husk at det er viktigt å stelle neglene dine om du vil at dem ska hålle. Bruk negel olje og en god hånd/negle krem minst 2 ganger for dagen.

Lykke til :)

Morgen stund..

Er tull igrunn..

Det er virkeligt frustrerende når man ikke klarer å sovne på kvelden.
 Igår la jeg meg ca21:30, jeg var trøtt som en strømpe å øynene gikk i kors men det betyr jo ikke at man ska få sovne.. Klokka 01 såg jeg på mobilen en siste gang før jeg endelig fikk komme in i drømmeland, men du ska tro fortvilelsen var stor når jeg våkner 4:30 å ikke klarer å sovne igjen..
Det resulterte i en liten tur i mørkret å når jeg kom hjem igjen kunne jeg krype opp i sofan å under dyna med litt varm sjokolade å krem. mmm så gott det var.
Du kanskje tenker, å så deiligt å få litt tid for seg selv å kunne nyte stillheten?!? Men nei egentlig ikke for med tanke på at jeg bor alene så har jeg det alltid stille runt meg uansett om det er natt eller dag.
Men det var iallafall deiligt å gå en liten tur når det var mørkt å stille, for jeg behøvde verken ørepropper el solbriller ;)

God Morgen!!

Tenk ikke formye framover eller bakover men lev her og nå idag!!
Håper du får en toppen dag på alle måter.


Til neste gang :)

mandag 14. oktober 2013

Water Marble

Jeg vil av og til legge ut beskrivelser på diverse metoder og designer som jeg prøver meg på innom Nailart . 
Dette gjør jeg bare på hobby basis så er ingen ekspert,men lurer du på noe så er det bare å spørre jeg svarer så godt jeg kan.

Først ut er noe som kalles Water Marble, fritt oversatt blir det Vann Marmor på Norsk, denne gangen var det meg selv som var forsøkskanin :)

Forberedelser:

  • Finn frem et plastbeger. (jeg bruker gammle rømme og yoghurt beger, for dem blir ettervært veldig stygge å det er vanskelig å få vekk lakken)
  • Finn ut hvilke farger du vil bruke(jeg pleier å ta to farger men du kan ha flere),ta også fram gjenomsiktig lakk (base coat og top coat)
  • Du behøver også tandpirkere,topps, neglelakk fjerner og tape.

Da kan du begynne:

  • Du begynner med å legge et lag med base coat, dette for å beskytte neglene (la det tørke)
  • Ta så på tape runt neglene, dette for at du ska slippe å ta bort alltfor mye overflødig farge når du er ferdig.
  • Fyll opp begeret med lunka vann
  • Drypp lakken i vannet, du kommer da se hvordan det sprer seg mot begerets kanter som en ring
  • Drypp så lakken annen vær gang til du syns du har nok, jeg pleier å ha 5-10 ringer. Ikke bruk alltfor lang tid for da kan lakken stivne å bli vanskelig å jobbe med.
  • Lag så et mønster med tuppen av en tandpirker.
  • Dypp en finger (går evt med to fingrer som er ved siden av værandre, men tommelen bør tas alene pga lengdeforskjellen) som er tapet forsiktigt ned i vannet.
  • La den være der.
  • Bruk tandpirkeren til å dra den overflødige lakken til sidene.
  • Du kan nå ta opp fingret av vannet.
  • Legg så på et lag med top coat dette for og beskytte motivet og gi det en finere glans.
  •  Klipp forsiktigt av tapen.
  • Bruk topps og lakkfjerner for å få bort rester som har satt seg på huden.


Tips

  •  Bruk kjøpevann uten kullsyre elller vann som er destilert, det går med vann fra springen også men det blir litt ekstra jobb å rense det i starten.
  • Ikke bruk den billigeste lakken som for eksempel Depend da denne blir for tynn og svak i fargene. Men merker som Isadora, OPI og essie gir etter min erfaring bra resultat.
  • Når du ska bruke gjenomsiktig lakk er det lurt å først bruke noe som heter baselakk (base coat) dette for at den er mere beskyttende en bare en vanlig gjenomsiktig lakk. 
  • Bruk så noe som heter topplakk (top coat) for å avslutte og forseile din design, denne typen av gjenomsiktig lakk gjør at motivene håller seg lengre å får finere glans. 
  • Du kan også male negeln helt ensfarge før du begynner, for eksempel hvit negel å litt mørkere marble. da framheves motivet litt bedre.
Her fikk jeg til et hjerte motiv.


Lykke til med din Water Marble!

Her brukte jeg en billig neglelakks type. Som du ser ble den
ikke like skarp å fargene ble ulik. Jeg brukte rød og svart men
på noen negler så ser det mere ut som rosa og grå.
Her på tomelen ser du et eksempel på hvordan det blir om
du tar opp fingrene igjen før du har rensa bort den
overflødige lakken til sidene. 
Husk at det er umuligt å få motivene like, men så lenge du
bruker samme farger så blir det fina allikevell. 


Til neste gang :)

Danse eventyr!!

Det siste året har jeg ikke gjort noe særligt utenfor husets vegger, så i helgen tok jeg med mine ørepropper for å se på en danse konkuranse i Freestyle. 
Det er min nest eldste bonus søster som konkurerer (i bla free style,disco,).
 Det er så gøy å se på, hun er så flink!
I mai fikk hun førsteplass i NM i sin klasse champ 16-18år, å hun har vært både i EM (sverige) og VM (tyskland) i  år. Kan ikke annet en å være veldig stolt!! 
Her er jentene på plass for EM i örebro Sverige 2013
Men det har jo sin pris, det danses ca to konkuranser i måneden å jeg har pleid å være med å se på.  I år har jeg bare vært med å sett på to stykker totalt. For selv om jeg syns det er gøy, så er høy musikk og blinkende lys ikke akkurat det beste jeg kan utsette meg for. Det må planlegges godt med hvile både før og etter. Men jeg ska si jeg kjenner det godt at jeg har vært ute på vift,føles som jeg har vært på tidenes fyllefest den i en uke el to når jeg i virkligheten har vært 3,5time på konkuranse.
 Det blir helt enkelt en prioriterings overveielse som allt annet i ME-livet.
Å se lillesøster i dansekonkuranse er helt klart vært det, en gang iblant ;)

Bilder og videoklipp fra helgens konkuranse.

http://www.rb.no/russ/dansejentene/article6918567.ece

http://www.rb.no/russ/dansejentene/article6918501.ece


Til neste gang :)


Det ble andre plass i lørdagens konkuranse.


2Dance sin klubb maskot.


Flott jente klar for
EM 2013
Husker ikke helt når dette er tatt.
 Men ville bare vise noen av alle fine draktene.