søndag 5. april 2009

25 dager igjen til årets begivenhet!!

Ja nå har nedtellingen begynnt for årets tur til Uppsala for siste april feiring, siden jeg flyttet til Norge for 6år siden har jeg godt glipp av2 siste april feiringer..
For dem som ikke vet va siste april går ut på så ska jeg forklare:
Det er en folke fest (man feirer in våren) som feires i sv men Uppsala og lund som ligge på topp a besøkende. Siden uppsala er en student by går mye på dems promisser
Dagen begynner ca kl 7 med champagne frokost, Folk samles runt om i byn og spiser grøt og drikker champagne her legges grunden for dagen folkefest å fylle slag;)

Kl 10 er det forsränning som er studenter som har laget fantasifulle "båter" som dem konkurerer med å ta seg fram på fyrisån.

Kl1130 er det sill lunch, da samles folk i parkene runt om i byn for og nyte sill og nubben

Kl15 er det tid for mösspåtagning nedenfor karolina rediviva står masse folk og venter på at kl ska slå 15 for da tar rektorn for universitetet på seg "mössan" både gamle og unge har mössorna med seg (kanskje jeg ska ta med meg min i år *ler*) å et hav av vite luer og vår jubel sprer seg.

Rett etter mösspåtagningen er det champagne galopp noen har med seg egen som dem koser seg med og spruter vilt runt seg men de fleste endet opp på en el annen nartion (bara for studenter)

Denne dagen er en folkefest uten dess like en eneste fest fra tidlig morgen til langt ut på små timene.
Selv så pleier jeg ikke å være me på alle disse tingene for kl8 sitter jeg på bussen som tar meg til Ålands båten kl 10 sitter vi i baren på båten og venter på at taxfree butikken ska åpne;)
vi reiser tur/retur og er i uppsala igjen runt kl17 da er det bare og fortsette festen ;=)
Så vi får se hvordan det blir i år...

Til neste gang ;)